Euroliga
0

Olympiacos ponizio Montepaschi sa +48

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Započelo je doigravanje za Final Four košarkaške Eurolige sa četvrtfinalnom serijom. U prvoj utakmici, Olimpyacos je u Pireju posramio Montepaschi iz Siene, savladavši ga sa 89-41.

Teško je i opisati dominaciju koju je ekipa Dušana Ivkovića demonstrirala protiv toskanske družine. Montepaschi je prilikom posljednjeg gostovanja u Euroligi kod Olympiacosa proslavio pobjedu (80-73), početkom 2008. godine. Nešto više od tri godine nakon toga, ostao je zamrznut na -48.

Domaćin je poveo s 19-0, a gosti su prvi koš (trica Zizisa) postigli na isteku 8. minute. Kakva je ovo bila utakmica, dovoljno je reći da je Montepaschi u prvom poluvremenu postigao samo devet (!!!) koševa, a primio ih je 47.

U drugom poluvremenu je Ivković svoje najbolje igrače uglavnom odmarao. Dojam je da je Olympiacos, samo da je želio, mogao pobijedili i puno uvjerljivije od ovih 48 razlike. Domaćin je pred kraj treće četvrtine vodio sa 61-17, a u 35. minuti sa 77-25...

Evo još nekoliko brojki koje ilustriraju razlike koje će se pamtiti kao veliki raritet u sudaru dvije ekipe koje su dogurale do četvrtfinala Eurolige. Domaćin je za dva poena šutirao 50 posto, a gosti 19 posto. Olympiacos je imao 55 skokova, a Siena 32. Pirejska ekipa je imala 19 asistencija, a gostujuća četiri. Imao je domaćin i prednost 11-4 u osvojenim loptama.

Ioannis Bourousis je bio najbolji kod domaćina sa 14 koševa, 12 skokova i šest iznuđenih prekršaja. Loukas Mavrokefalides je postigao 15 poena uz sedam skokova. Kod gostiju je Kšištov Lavrinovič ubacio 12, a Malik Hairston 10 koševa.

Četvrtfinalna serija se igra na tri pobjede po sustavu 2-2-1, a novi dvoboj je u četvrtak u Pireju. Ostaje za vidjeti hoće li se tim iz Siene moći oporaviti od ovog šoka.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:

Olympiacos – Montepaschi 89-41