Košarka
3

Oklahoma povela protiv San Antonija, Toronto protiv Miamija, Golden State u finalu Zapada

Piše: D. B.
U petoj polufinalnoj utakmici Zapadne konferencije Oklahoma je pobijedila San Antonio i povela 3:2 u seriji, dok je Golden State trijumfom nad Portlandom izborio plasman u konferencijsko finale. U petoj utakmici polufinala Istoka Toronto je poveo protiv Miamija 3:2.

Oklahoma City Thunder je pobjedom nad San Antonio Spursima rezultatom 95:91 prešao u vodstvo u seriji, a do trijumfa je svoju ekipu predvodio sjajni Russell Westbrook sa 35 poena, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Kawhi Leonard sa 26 poena.

Plasman u finale Zapada izborili su Golden State Warriorsi, koji su u petoj utakmici polufinalne serije ostvarili četvrtu pobjedu nad Portland Trail Blazersima rezultatom 125:121. Najefikasniji igrač Warriorsa bio Klay Thompson s 33 poena. Damian Lillard je za Portland ubacio 28, a C.J. McCollum 27 poena.

Kada je riječ o petoj polufinalnoj utakmici Istoka, Toronto Raptorsi su poveli 3:2 protiv Miami Heata pobijedivši rezultatom 99:91. Pobjedi Raptorsa najviše je pridonio DeMar DeRozan sa 34 poena, dok je za Heat 20 ubacio Dwyane Wade.