NBA doigravanje
1

Oklahoma dobila i treću utakmicu u nizu

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
San Antonio Spursi izgubili su prednost domaćeg parketa u finalu Zapadne konferencije NBA lige. Oklahoma City je gostujućom pobjedom 108-103 poveo 3-2 i na pragu je velikog finala.

Nakon što su Spursi dobili prve dvije u seriji na svom terenu, a Oklahoma im uzvratila istom mjerom pred vlastitim navijačima, peta utakmica je donijela i prvu gostujuću pobjedu za potpuni preokret u finalu Zapada gdje Thunder sada vodi 3-2, a već u srijedu u novom susretu na domaćem parketu u prilici su izboriti veliki NBA finale.

Iako je trener Spursa Gregg Popovich umjesto startera Dannyja Greena u početnu petorku postavio Manua Ginobilija, koji mu je na tom povjerenju uzvratio s 34 koša, niti ta uspješna promjena San Antoniju nije donijela pobjedu. Upravo je Ginobili kod rezultata 103-106 i vrlo dobrog bloka Duncana promašio tricu koja je dvoboj trebala odvesti u produžetak.

Gosti su, inače, vodili na kraju svake četvrtine, no San Antonio je serijom Ginobilija sredinom treće uspio povesti sa šest koševa viška (67-61), međutim Thunder je vrlo brzo vratio prednost. Zadnju šansu prije spomenutog Argentinčeva pokušaja za tri poena Spursi su kreirali serijom u završnici ogleda kada su sa 91-101 došli na 101-103. U idućem napadu lopta je trebala ići na Duranta, ali je zbog isteka vremena za napad James Harden bio primoran šutirati tricu preko ruke rookieja Kawhija Leonarda - i pogodio je 28 sekundi prije kraja.

Harden je utakmicu zaključio s 20 koševa, Kevin Durant je opet bio najefikasniji s 27, te 4 skoka i 5 asista, dok je Russel Westbrook dodao 23 uz 12 dodavanja i 4 uhvaćene lopte.

Jedan od ključnih razloga poraza Spursa svakako je 21 izgubljena lopta, a u tom segmentu prednjačili su Tony Parker i Manu Ginobili sa po 5.

Ginobili je za domaće ubacio 34 uz 6 skokova i 7 asistencija, Parker je uz 20 koševa imao po 4 skoka i dodavanja, dok je Tim Duncan ubilježio 18 poena i 12 skokova.

Iduća utakmica na rasporedu je u srijedu u Oklahoma Cityju.

NBA doigravanje, konferencijsko finale:

Zapadna konferencija

San Antonio (1) - Oklahoma City (2) 103-108 (Ginobili 34k, 6s, 7a / Durant 27k, 4s, 5a, Westbrook 23k, 4s, 12a)

(Oklahoma City vodi u seriji 3-2)