Košarka
0

OKK Spars izborio plasman u Ligu 12 BiH

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sarajevski Sparsi od naredne sezone igrat će u elitnom razredu naše košarke. Tim Marka Trbića je večeras u prepunoj maloj dvorani Mejdana nadigrao OKK Slobodu sa 77:67.

Sparse su do pobjede predvodili Aleksej Nikolić sa 23 i Adin Vrabac sa 17 poena, ali su obol pobjedi dali i svi drugi košarkaši. Kod domaćih Miodrag Tanasilović je postigao 17, a Josip Glavinić 13 poena.

U ukopnom skoru Sparsi su trijumfovali sa 3:1 u pobjedama, a u cjelokupnoj sezoni ovo im je peti trijumf nad OKK Slobodom.

Proteklih dana rukovodstva dva kluba su ratovala saopštenjima. Međutim, Sparsi su iz Mejdana ispraćeni aplauzima, jer je tuzlanska publika prepoznala njihov kvalitet.

“Mi smo svoj cilj ostvarili, ali ne mogu da ne spomenem tuzlansku publiku. Ova scena na kraju utakmice je neponovljiva i valjda je zbog toga Tuzla dala toliki broj kvalitetnih košarkaša”, rekao je Marko Trbić, trener Sparsa, nakon utakmice.

Spars je ostvario svoj cilj, a OKK Sloboda nije. U narednoj sezoni Tuzlaci će ponovo igrati u A1ligi F BiH što ne može zadovoljiti apetite košarkaške publike u Tuzli.