Košarka
43

OKK Čelik pobjednik 16. Kengur kupa u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici proteklog vikenda održan je 16. po redu Kengur kup na kojemu je učešće uzelo preko 400 košarkaša u pet uzrasnih kategorija iz šest zemalja.

Najzanimljiviji meč 16. Kengur kupa bio je juniorsko finale gdje su se sastali domaćin KK Kengru i zenički OKK Čelik. Košarkaši Čelika su zasluženom pobjedom na kraju slavili rezultatom 44:39 (13:11; 12:6; 9:13; 10:9). Juniorskom finalu u Gradskoj areni u Zenici prisustvovalo je preko 1.000 gledalaca, a treće mjesto u juniorskoj konkurenciji uzela je ekipa Konjica.

U kategoriji kadeta prvoplasirana je ekipa Radničkog, drugo mjesto je pripalo domaćinu KK Kengur, dok je trećeplasirana ekipa bila KK Falkons. ZTE Zalaegerszeg je bio najuspješniji tim kod pionira, na drugoj poziciji se našao Nets Zenica, dok je trećeplasirani bio Kengur koji je u kategoriji pretpionira osvojio prvo mjesto.

Košarkašice Viteza bile su najuspješnije u kategoriji kadetkinja, dok su iza njih košarkašice Kengura i Konjica.

Za najperspektivnije igrače turnira izabrani su Dino Merdanović (Kengur) te košarkašica Amila Isaković (Kengur).

Organizatori su istakli da su zadovoljni ovogodišnjom organizacijom i realizacijom turnira, a istog mišljenja su i gosti iz Mađarske.

"Turnir je zaista održan na jednom velikom nivou i drago mi je da smo vidjeli sve naše prijatelje i ove godine na zeničkoj smotri košarke. Ovo je 15. godina kako e vraćamo i drago mi je da i oni uzvrate svojom posjetom na našim takmičenjima", kazao je šef selekcija ZTA iz Mađarske Laslo Kovač.