Košarka
2

Odlična igra Teletovića protiv Bullsa, upisao 17 poena

Piše: A. U.
Foto: AFP
Foto: AFP
Božićni susret unutar Istočne divizije NBA, između Chicago Bullsa i Brooklyn Netsa, završio je pobjedom Bullsa i rezultatom 95:78. Netsi su Bullse dočekali na domaćem terenu, ali su izgubili sa 17 poena razlike. Naš reprezentativac Mirza Teletović, u odličnom nastupu, postigao je 17 poena, bod manje od Derona Williamsa.

Kritičari su ovaj susret nazvali susretom dva najveća razočarenja u NBA. Chicago Bulls i Brooklyn Nets nisu bili ni blizu pozicija na kojima su smatrali da će biti u ovom dijelu sezone. Bullsi su pokušali dobiti uzastopne utakmice po prvi put u mjesec dana, dok su se Netsi nadali izbjeći četvrti uzastopni poraz.

Snage oba tima bile su prilično izjednačene u prvoj četvrtini. Netsi su vodili za mršava dva poena razlike, a rezultat je bio 21:23. Kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović dao je tri poena već u trećoj minuti igre.

Ni u drugoj četvrtini nije bilo velikih odstupanja u rezultatu. Netsi su, u početku, bili za nijansu bolji, zahvaljujući dobroj odbrani. Nakon treće lične greške, Teletović je, četiri minute minute pred kraj druge četvrtine, izašao sa terena, a Bullsi su iskoristili priliku da preokrenu utakmicu u svoju korist, sa rezultatom 41:38.

Teletović koji je pružio odličnu partiju smanjio je zaostatak svog tima sa novih 10 poena. Ipak, to nije spriječilo Bullse da nastave dominirati i još više povećaju razliku u bodovima na 77:58.

Bullsi su svoju dominaciju nastavili i u posljednjoj četvrtini. Naš reprezentativac uspijeva postići još četiri poena za svoju ekipu, ali Bullsi ipak pobjeđuju sa 95:78.