Košarka
391

Nurkić vodio BiH do pobjede protiv Portugala u prijateljskom meču

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je treće mjesto na pripremnom turniru u Sloveniji nakon što je slavila protiv Portugala (83:78).

Naš tim je jučer rezultatom 73:68 poražen od Belgije, dok je Portugal poražen od Slovenije rezultatom 67:51.

Selektor Damir Mulaomerović danas je mogao računati na našeg centra iz Denver Nuggetsa Jusufa Nurkića koji je sa 23 poena i sedam skokova vodio naš tim do pobjede.

Jako dobar učinak imao je Nemanja Gordić koji je upisao 15 poena, a pratio ga je kapiten Elmedin Kikanović sa 13 poena. Dvocifren broj poena imao je i Milošević (10).

Najviše poena vidjeli smo u prvoj četvrtini koja je okončana rezultatom 28:26 za naš tim. Razliku smo povećali za jedan poen do odlaska na odmor, a onda smo bili bolji i tokom treće četvrtine (18:11). Portugalci su bili jako blizu preokreta pred kraj meča, ali smo ipak uspjeli slaviti sa konačnih 83:78.

Utakmicu su počeli Buza (2), Gordić (15), Nurkić (23), Vrabac (6) i Milošević (10), dok su s klupe ulazili Gajić (3), Gegić, Halilović (4), Kikanović (13), Musa (7) i Zahiragić. Nastup nisu upisali Sulejmanović i Stipanović.

Prvo mjesto na turniru osvojila je Slovenija koja je rezultatom 89:59 savladala Belgiju.