Košarka
279

Nurkić: Svjestan sam da sam lider reprezentacije za narednih 10 ili 15 godina

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaški reprezentativci BiH se spremaju u hrvatskom Svetom Martinu na Muri, a jedan od najvažnijih igrača u Mulaomerovićevom sastavu je Jusuf Nurkić.

Centar naše reprezentacije i Denver Nuggetsa je optimista uoči predstojećih kvalifikacija za Eurobasket naredne godine.

"Atmosfera je dobra s obzirom da smo se Mirza i ja priključili u Svetom Martinu i mislim da sve ide po planu. Ovo su jako mladi momci ovdje, željni dokazivanja i treninga i ovdje imamo sve što je potrebno da ostvarimo rezultat, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. No, pred nama je još puno rada, neiskusna smo ekipa, ali to treba biti plus za ovu ekipu da igra što bolje", kaže Nurkić, koji o šansama naše reprezentacije da preskoči Rusiju i Švedsku u kvalifikacijama kaže:

"Izaći ćemo na teren i dati maksimum. Svi smo došli sa jednim ciljem. Imamo snage i objektivnih šansi za plasman na smotru najboljih evropskih ekipa".

Nurkić, iako će 23. avgusta napuniti 22 godine, je jedan od iskusnijih igrača u našem timu.

"S obzirom da sam treću godinu u NBA ligi i očekujem puno od svoje sezone, svjestan sam da sam ovdje lider za narednih 10-15 godina. Mirza je došao tu da nam pomogne i zajedno možemo mnogo toga da napravimo. Ni on, a ni ja sam ne možemo ništa napraviti. Potrebno je svih 12 igrača da budu na jako visokom nivou da dobijemo Rusiju i Švedsku", poručio je Nurkić.