Košarka
4

Nuggetsi poraženi od Timberwolvesa, Nurkić postigao četiri poena

Piše: D. B.
Jusuf Nurkić u duelu s Gorguijem Diengom (Foto; AFP)
Jusuf Nurkić u duelu s Gorguijem Diengom (Foto; AFP)
Minnesota Timberwolvesi su pobijedili Denver Nuggetse rezultatom 113:105, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je četiri poena za Nuggetse.

Timberwolvesi su sjajno otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili sa 12 poena razlike, bilo je 37:25. Uzvratili su Nuggetsi u drugoj četvrtini te postigli 34 poena, dok su Timberwolvesi ostali na 19. Na polvremenu je bilo 59:56 za Nuggetse.

U trećoj četvrtini su bolji bili Timberwolvesi koji su postigli 29 poena, pet više od Nuggetsa. Na kraju trećeg perioda bilo je 85:80 za Timberwolvese.

Posljednja četvrtina je pripala također košarkašima Minnesote koji su postigli 28 poena, a košarkaši Denvera 22 poena. Na kraju su Timberwolvesi slavili rezultatom 113:105.

U redovima Minnesote najbolji je bio Andrew Wiggins sa 31 postignutim poenom, dok je za Nuggetse najviše poena postigao Ty Lawson, koji je utakmicu završio s 22 poena.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je gotovo 15 minuta, postigao je četiri poena, upisao pet ofanzivnih i četiri defanzivna skoka te dvije asistencije.