Košarka
2

Nuggetsi poraženi od Kingsa, četiri poena za Nurkića

Piše: D. B.
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Denver Nuggetsi su u sinoć odigranoj utakmici upisali poraz od Sacramento Kingsa rezultatom 110:116. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je četiri poena za Nuggetse.

Sacramento je bolje odigrao prvu četvrtinu, koju je dobio rezultatom 31:24. Prednost je povećana u drugoj četvrtini u kojoj su Kingsi ubacili 39 poena, šest više od Nuggetsa, pa su na poluvremenu vodili rezultatom 70:57.

Treća četvrtina je pripala košarkašima Denvera koji su postigli 20 poena, dva više od kingsa. Nuggetsi su dobili i treću četvrtinu s ubačenih 33 poena, dok su Kingsi postigli 28. Ipak, poraz se nije mogao izbjeći zbog loše igre u prvom poluvremenu, tako da je Sacramento na kraju pobijedio sa šest poena razlike, bilo je 116:110 za Kingse.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je proveo 14 minuta na parketu, a postigao je četiri poena. Upisao je dva ofanzivna i tri defanzivna skoka, kao i dvije asistencije i dvije blokade. Učestvovao je i u manjem sukobu s košarkašima Kingsa.

Najefikasniji igrač Denvera bio je Danilo Gallinari sa 27 poena, dok je najbolji kod Sacramenta bio DeMarcus Cousins sa 37 poena.