Nastup na Eurobasketu moguć
0

Nowitzki: Karijeru ću završiti u Dallasu

Totalsport
Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki
U njegovu rodnom gradu Würzburgu mještani su u utorak s oduševljenjem dočekali novog NBA prvaka i vjerovatno najboljeg evropskog košarkaša u historiji NBA lige, Dirka Nowitzkog.

"Doček je apsolutno fantastičan. Čuo sam i ne mogu vjerovati da su ljudi pratili uživo utakmice koje su počinjale u tri sata ujutro, te da su nakon odlučujuće pobjede napravili spontanu zabavu na lokalnom autodromu. Zaista nevjerovatno", rekao je Nowitzki po dolasku.

Kad je u pitanju njegov angažman na septembarskom Eurobasketu u Litvaniji, 33-godišnji krilni centar Dallas Mavericksa kazao je: "Trenutno sam sasvim prazan. Najprije ću se dobro odmoriti, a potom donijeti odluku koja će, nadam se, biti prihvatljiva za obje strane".

Također je rekao da, pogotovo nekon osvojenog prstena prvaka, više ne pomišlja mijenjati sredinu.

"To više nije opcija. Završit ću sigurno karijeru u Dallasu. Da nisam osvojio naslov ni ove sezone, naravno da bih razmišljao o tome. Nastojao bih izbjeći sudbinu Karla Malonea i Charlesa Barkleyja, velikih igrača koji su ostali bez naslova. No, sada je taj problem po strani", zaključio je Nowitzki.