Košarka
0

Nove pobjede Bostona i Detroita

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodeće ekipe košarkaške NBA lige Boston Celtic i Detroit Pistons nastavile su pobjednički niz. Boston je slavio protiv Memphisa 100:96, što je bila osam uzastopna pobjeda vodeće ekipe lige, dok je Detroit slavio protiv Toronta 101:85 ubilježivši 11. uzastopni trijumf.

Bila je to i 28. pobjeda Bostona ove sezone uz tek tri poraza. Paul Pierce i Kevin Garnett su predvodili domaćine sa po 23 koša, dok je Tony Allen dodao 20 koševa. Njegov prezimenjak, Ray nije bio previše raspoložen, postigao je svega dva koša uz šut iz igre 0-9. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Rudy Gay (21) i Juan Carlos Navarro (20).

Detroit je protiv Toronta (101:85) upisao 26. pobjedu ove sezone uz sedam poraza. Detroit ima najbolji skor lige nakon Bostona, a upravo će protiv Celtica igrati u subotu, što znači da će se jedna pobjednička serija završiti.

"Nadam se kako to neće biti naša. Posljednjih sedmica igramo sjajno i radujem se okršaju protiv Bostona," istaknuo je Richard Hamilton sa 22 koša prvi strijelac Pistonsa protiv Toronta. Dvoznamekasti broj koševa upisala su još četvorica igrača u domaćim redovima, najviše Rasheed Wallace (20 koševa) i Chauncey Billups (18 koševa i 9 asistencija). U redovima Toronta najviše su se istakli Andrea Bargnani (25) i Chris Bosh (23 koša, 16 skokova).

Los Angeles Lakersi su u Staples Centru bez većih problema slavili protiv Philadelphia 76ersa 124:93. Bila je to peta pobjeda Lakersa u zadnjih šest susreta, te drugi uzastopni poraz Sixersa. Čak sedam igrača Lakersa je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, najviše rookie Javaris Crittenton (19) i Andrew Bynum (17 koševa i 16 skokova). Kobe Bryant je ubacio 15 koševa uz šut iz igre 5-9. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Louis Willimas (17) i Thaddeus Young (16).