Košarka
0

Nova pobjeda košarkašica Čelika

Zeda
Sjajna Josipa Bura bila je prevaga u petoj pobjedi košarkašica zeničkog Čelika sa novim trenerom Eldarom Durmićem. Zeničanke su savladale podgoričku Budućnost rezultatom 72:63 i tako se revanširale za poraz u prvom kolu na gostovanju. Uz Josipu Bura, koja je zabilježila 19 poena, razigrane su bile Rada Vidović i Tijana Rus, dok su kod gošći Milica Milošev, postigla 15, Jasmina Bigović i Marija Vujadinović bile raspoloženije za nadmetanje.

"Mislim da smo pokazali želju za pobjedu, jer smo očekivali težak meč. Najvažnije je da smo na kraju slavili i nastavili seriju, jer nas u srijedu očekuje ekipa Partizana i pokušaćemo da ih iznenadimo", rekao nam je trener Čelika Eldar Durmić.

 Aktuelni prvak BiH ekipa Mladog Krajišnika poražena je na domaćem parketu od beogradskog Voždovca 52:56, dok je treći bh.predstavnik Sloboda u Bosanskom Novom igrala svoj meč protiv Radivoja Koraća. Novljanke se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli bez i jedne pobjede.

 Na tabeli vodi beogradski Partizan sa omjerom 8-0 uz dvije utakmice manje, ispred Čelika koji ima omjer 7-2, Athlete Celje i Voždovca, koje imaju omjer 6-4, Hemofarma 6-3, Budućžnosti 5-5, Mladog Krajišnika 2-8, Vojvodine 1-9 i Slobode 0-9.

 U srijedu u Gradskoj areni u Zenici odigraće se derbi cijelog prvenstva gdje Čelik dočekuje neporaženog Partizana, koji vjerovatno ima najbolju ekipu u ligi. Za meč sa Partizanom u Zenici vlada posebno interesovanje i zbog atraktivne Milice Dabović, koja brani boje beogradskog kluba.  

 Do pauze će se odigrati još jedno kolo narednog vikenda gdje Čelik gostuje kod Koraća, Krajišnik kod Vojvodine, a Sloboda dočekuje Hemofarm. 

Čelik - Budućnost 72:63 (41:27)

Sudije: Jasmina Biščević i Medin Duškaj (Sarajevo), i Nadija Pelja (Zenica).

Rezultat po četvrtinama: 20:9, 21:18, 17:22, 14:14.

ČELIK: Ćorović, Veselovski 5, Vidović 15, Bajić 2, Bura 19, Tolikova 8, Ristić 5, Tavić 6, Bejtić 4, Pašić, Rus 8, Solo. Trener: Eldar Durmić.

BUDUĆNOST: Pavčević 8, Bigović 12, Vujadinović 11, Đaletić, Mihailović, Sofranac, Dobrović, Milošev 15, Kirberg, Popović 9, Milutinović 6, Mujović 2. Trener: Željko Vukičević.