Košarka
0

NLB liga: Bosna dočekuje Cibonu

FENA
U 6. kolu NLB lige košarkaši Bosne ASA BHT u subotu dočekuju zagrebačku Cibonu, jednog od favorita u ovom regionalnom takmičenju.

Sa samo jednom pobjedom iz pet susreta "studenti" se nalaze na posljednjem mjestu i zasigurno neće igrati ulogu kakvu su imali prošle sezone. Trener Mensur Bajramović ističe, da se Uprava kluba opredjelila za manje sportske ciljeve u ovoj sezoni, te da će priliku pružiti mladim, talentovanim igračima za sticanje iskustva, kao ulog za njihovo sazrijevanje u nerednim godinama.

Gostovanje kvalitetne ekipe, kakva je Cibona trener Bosne vidi kao veliki izazov za njegov tim.

"Cibona je favorit, ali mi se sigurno nećeno predati lako, kao protiv Hemofarma. Uradit ćemo sve da igrači nastupe rasterećeni i daju svoj maksimum. U ovom trenutku nama najviše nedostaje čvrstina i bolja igra u odbrani. Mi smo na putu da se već u narednih četiri- pet dana pojačamo jednim kvalitetnim igračem", kazao je Bajramović, koji je najavio da će novi igrač, čije ime nije objavio, u Sarajevu biti već početkom naredne sedmice.

Kapiten Bosne Edin Bavčić je kazao da Cibona spada u sami vrh NLB lige, te obećao da će on i njegove kolege pružiti 150 posto svojih mogućnosti da iznenade favorizirane Zagrepčane.

Zdravstveni bilten košarkaša Bosne je povoljan, a jedino je pod upitnikom nastup Gorana Ikonića, koji je prošlog utorka na treningu povrijedio lakat.

Utakmica Bosna ASA BHT igrat će se u subotu u dvorani "Mirza Delibašić" s početkom u 17.00 sati.