Tracy McGrady
0

"Niko mi nije ukrao talenat, još uvijek mogu pogoditi"

Totalsport
Tracy McGrady (Foto: AP)
Tracy McGrady (Foto: AP)
Iako mu je već godinama karijera u silaznoj putanji, čemu su uglavnom kumovale povrede, Tracy McGrady (31) pun je samopouzdanja pred nadolazeću NBA sezonu.

Započet će je nekad sjajni košarkaš i sedmerostruki All-Star igrač među Detroit Pistonsima s kojima je dogovorio jednogodišnju saradnju vrijednu 1,3 miliona američkih dolara.

U prošloj je sezoni McGrady živio na relaciji New York - Houston i ostvarivao kudikamo lošije prosjeke od onih kroz karijeru (21,5 poena, 6,0 skokova, 4,7 asistencija). Uprkos tome što je zadnjih nekoliko godina tek sjena igrača kakav je nekad bio, McGrady vjeruje da još uvijek može pridonijeti boljitku kluba.

"Pa, nemam ja 41 godinu, a ni 35. Tek sam napunio 31 i niko nije došao i ukrao mi talenat, u mom rezervoaru još je mnogo toga", tvrdi košarkaš kojeg su problemi s koljenom u posljednje dvije sezone sveli na svega 65 utakmica.

"To što sam u New Yorku igrao slabije treba pripisati mom povratku košarci nakon dulje pauze. Nisam bio dovoljno zdrav i spreman za igre kakve ću moći pružati ove sezone. Kao dan i noć je velika razlika u mom koljenu danas i prošle godine", dodao je najbolji strijelac NBA lige u sezonama 2002/03 i 2003/04.

"Vjerovatno više ne mogu zakucavati kao ranije, ali sam još uvijek sposoban ubaciti loptu u koš", zaključio je McGrady.

NBA