Košarka
0

Ni nakon 12 sati pregovora nema dogovora

Totalsport
Još uvijek nema dogovora
Još uvijek nema dogovora
Vlasnici NBA timova i Unija igrača razgovarali su gotovo punih 12 sati ne bi li došli do nekog dogovora oko prekida "lockouta", odnosno dogovora oko podjele profita.

Predsjednik NBA lige David Stern prvi je izašao iz sobe za sastanke nakon čega je novinarima dao ne previše optimističnu izjavu.

"Ne bih govorio o optimizmu ili pesimizmu. Nije da ne uspijevamo, ali isto tako nije ni da uspijevamo doći do dogovora. Jednostavno smo na mrtvoj točci.", rekao je Stern.

Predstavnik igrača Derek Fisher također nije bio preoptimističan nakon maratonskih pregovora.

"Ne mogu reći da smo napravili neki pomak danas. Ali naći ćemo se ponovno sutra (četvrtak) i vidjeti možemo li konačno završiti ove pregovore.", rekao je playmaker LA Lakersa.

David Stern je izjavio da će u slučaju postizanja dogovora biti potrebno oko 30-ak dana da se krene s prvim utakmicama nove, skraćene, sezone. Već su do sada otkazane novembarske utakmice utakmice, a vjeruje se da će, ukoliko se ubrzo ne postigne dogovor i cijeli decembar propasti.

Spomenimo još da najveću prepreku u pregovorima stvara raspodjela profita između igrača i vlasnika klubova. Naime, Igrači su dosada dobivali 57 posto profita, te su sada spremni isti smanjiti na 52.5 posto.

Vlasnici klubova nudili su dosada najviše 51 posto na što igrači nisu pristali. Stern je također izjavio da će omjer raspodjele, ako uskoro ne dođe do rješenja cijele situacije, biti 53-47 u korist vlasnika klubova. Takav rasplet bi vrlo vjerojatno značio i propadanje cijele NBA sezone.

NBA