Košarka
0

New Jersey izjednačio u finalnoj seriji

Klix.ba
Kidd u duelu sa Parkerom
Kidd u duelu sa Parkerom
Ukoliko su se fanovi Spursa pitali zašto Tim Duncan u svojim redovima sljedeće sezone toliko žarko želi vidjeti Jasona Kidda, razlog nakon sinoćnje utakmice je bio očigledan.

U drugoj utakmici finala NBA, New Jersey Netsi su u San Antoniju pobijedili Spurse sa 87:85, a za neiskorištenu šansu da povedu s 2-0 mogu kriviti samo sebe, a ponajviše Tima Duncana, koji je ozbiljno podbacio u napadu. Sada je rezultat u seriji poravnat na 1-1, a Netsi su "ukrali" Spursima prednost domaćeg terena.

Junak utakmice je bio Jason Kidd, koji je nakon katastrofalne prve utakmice u kojoj je potrošio čak 17 lopti a pogodio samo 4, ovaj put dao čak 30, i bio prvi strijelac susreta.

"Svjestan sam da igrao užasno u prvoj utakmici, tako da mi je ova pobjeda vrlo važna. Prihvatio sam odgovornost u ključnim trenucima i, na moju i sreću moje momčadi, sve je ulazilo", izjavio je zadovoljni Kidd nakon utakmice.

Pored Kidda, najefikasniji u redovima Netsa je bio Kenyon Martin sa 14 koševa, dok je rezerva Lucious Harris zabio 10. Dobru igru je u obrani pokazao i veteran Dikembe Mutombo (3 blokade), te je uspio zatvoriti najveću prijetnju domaćina Tima Duncana, koji se zaustavio na za njega skromnih 19 poena, uz 12 skokova.

FINALE San Antonio (1) - (1) New Jersey 85:87