Košarka
0

Netsi žele Teletovića, Bogdanovića i Dwighta Howarda

Totalsport
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Američki mediji najavljuju kako uprava nove NBA ekipe iz Brooklyna, u namjeri da zadrži Derona Williamsa, želi svoje redove ojačati našim košarkašem Mirzom Teletovićem, hrvatskim košarkašem Bojanom Bogdanovićem, te Dwightom Howardom..

Komentator američkog Sports Illustrateda Sam Amick tvrdi da je jedini uvjet za ostanak Williamsa u Netsima značajno kvalitetniji roster za narednu sezonu kako se ne bi ponovio loš učinak (22-44) iz aktuelne.

Španski novinar Jon de la Presa, koji je dobro upoznat s košarkaškim zbivanjima, na svom Twitter profilu je napisao:

"Čini mi se da će Mirza Teletović iduće sezone igrati u Istočnoj konferenciji NBA lige..."

NetsDaily.com izrazito se pohvalno izrazio o kvalitetama bosanskohercegovačkog reprezentativca koji trenutno igra za Caju Laboral, ali će na kraju sezone biti u statusu slobodnog igrača.

Isti izvor govori i o poznatoj želji Netsa da angažiraju Bojana Bogdanovića, ali ističu da je kod hrvatskog šutera situacija bitno drugačija jer on ima važeći ugovor s Fenerbahčeom. Turski klub će zasigurno tražiti visoku odštetu, a ekipa iz Brooklyna može ponuditi maksimalno 525.000 dolara.

"Generalni menadžer Netsa Billy King ne želi ništa raditi na silu, ali je potpuno jasno kako bi Bojan trebao postati član Netsa. Tako nešto trebalo bi se uskoro i dogoditi", izjavio je Kingov savjetnik Danko Cvjetičanin.

Kao tačku na i, hroničari Netsa spominju mogućnost razmjene Brooka Lopeza i Geralda Wallacea za Orladnova All-star centra Dwighta Howarda. Ako se ostvare planovi i želje čelnika Brooklyn Netsa, onda bi u svojoj prvoj sezoni nova ekipa mogla biti važan faktor u NBA ligi.

NBA