Bh. košarkaš odlazi u NBA
37

Netsi, Cavaliersi, Sunsi i Knicksi žele Mirzu Teletovića

Klix.ba
Mirza Teletović u duelu sa Joelom Freelandom iz Unicaje (Foto: AFP)
Mirza Teletović u duelu sa Joelom Freelandom iz Unicaje (Foto: AFP)
Bh. košarkaški reprezentativac i igrač španske Caje Laboral od naredne sezone više neće igrati u dresu ovog španskog tima. Potvrdio je to i njegov agent Miško Ražnatović, koji je izjavio kako je dogovor između njegovog štićenika i Caje o cijeni njegovog odlaska već postignut.

"Mirza Teletović je postigao dogovor sa Cajom Laboral, u kojem je utvrđena cijena odlaska i sloboda potpisa za bilo koju ekipu iz NBA. Dogovor je potpisan", napisao je Ražnatović na svom Twitter profilu.

Prema pisanju španskih sportskih medija, Teletović će karijeru nastaviti u jednom od NBA timova, kao što su New Jersey Netsi, Cleveland Cavaliersi, Phoenix Sunsi i New York Knicksi. Teletović bi trebao učestvovati na ovogodišnjoj "Ljetnoj ligi" u SAD-u, gdje će ga predstavnici navedenih klubova vidjeti na djelu.

Bh. košarkaš je visok 206 centimetara i ima 26 godina. U Španiju je stigao 2006. godine i od tada nastupao u 239 utakmica tamošnje ACB lige. U prosjeku je igrao 26 minuta po susretu, ubacivao 10,2 koša i imao 4,2 skoka.

Sa Cajom je osvojio Kup kralja (2009.) i košarkaško prvenstvo (2010.). Na individualnom nivou, proglašen je najkorisnijim igračem nakon osvajanja spomenutog kupa i izabran je u idelanu petorku najjače evropske košarkaške lige.