Košarka
0

Nenad Marković objavio spisak igrača za baraž

FENA
Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Nenad Marković danas je obavio spisak igrača na koje računa u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Španiji.¸Okupljanje reprezentativaca zakazano je za utorak u 14.00 sati, a nakon zajedničkog ručka i kraćeg razgovora prvi trening održat će se u večernjim satima u dvorani "Ramiz Salčin - Mojmilo".

Na spisku se nalazi 19 košarkaša: Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Nemanja Gordić, Terel Rej Kestl, Ernest Bremer, Feliks Kojadinović, Nihad Đedović, Damir Mršić, Jasmin Hukić, Edin Bavčić, Mujo Tuljković, Ante Mašić, Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Damir Krupalija, Oliver Stević, Ermin Jazvin, Elmedin Kikanović i Esmir Rizvić.

"Najviše vremena proveo sam "ganjajući" igrače koje želim vidjeti u reprezentaciji. Uvijek postoje problemi kada treba okupiti najbolju selekciju. Moja generacija je bila drugačija. Nas niko nije zvao jer smo se sami odazivali. Sada su stvari drugačije i na tu činjenicu se moramo navići", kazao je Marković.

Selektoru su ranije dolazak otkazali Haris Mujezinović, Elvir Ovčina, Aleksandar Radojević i Henri Domerkant iz porodičnih razloga, Ernest Bremer je u fazi rekonvalescencije, a Damir Mršić nije se javljao na poziv.

"Esmir Rizvić izrazio je veliku želju, no s obzirom na njegov angažman u koledžu veliko je pitanje da li će se priključiti, baš kao i Goran Suton. Povrijeđeni su Goran Ikonić, Vedran Princ i Siniša Kovačević, jednostavno, nikad kraja problemima", kazao je Marković, dodajući da će ekipa biti jača nego prošle godine.

"U prošlogodišnjem ciklusu sam tek preuzeo vođenje tima. Nisam dovoljno ni poznavao igrače, ali je sada drugačije, jer nema više nikakvih nepoznanica i iz ranijih grešaka moramo izvući pouke", smatra Marković.

Naši najbolji igrači trenirat će dva puta dnevno u Sarajevu do 10. jula. Tada će uslijediti odlazak u Pulu gdje će do 22. jula biti obavljen drugi dio priprema. Do početka baraža naša reprezentacija odigrat će nekoliko prijateljskih susreta, protiv univerzitetskih selekcija Srbije i Turske.

Baraž počinje 8. augusta utakmicom protiv Bugarske u Cazinu, a ovaj grad bit će domaćin i drugog susreta, 25. augusta protiv Mađarske.