Košarkaški kamp na Vlašiću
19

Nenad Marković: Dolaze nam velika imena

Piše: Edin Isanović
Nenad Marković
Nenad Marković
Udruženje za promociju košarke GEN, čiji su osnivači Gordan Firić, Emir Halimić i Nenad Marković, organizuje košarkaški kamp na planini Vlašić u hotelu Sunce za djecu uzrasta od 7 do 15 godina.

Planiran je rad u tri smjene i to od 1. do 8., od 8. do 15. i od 15. do 22. jula. Ako bude veliko interesovanje bit će organizovana još jedna smjena (od 22. do 29. jula).

Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković je za naš portal istakao:

"Ove godine očekujemo punu podršku od naših sportskih prijatelja, trenera Željke Lukajića, Draška Prodanovića, Mladena Ostojića, Emira Mutapčića i Mikija Vukovića. U prvoj smjeni dolazi nam brat Tima Connellyja, pomoćnika generalnog menadžera New Orleans Hornetsa, trener koji je već radio na Univerzitetu u Memphisu. On je mlad dečko koji je već duže vrijeme u košarci, a radi i kao skaut. Izrazio je želju da bude dio našeg tima, što nam čini veliko zadovoljstvo”, kaže popularni Neno.

Bivši selektor bh. reprezentacije naglašava da je Tim Connelly zvanični prijatelj kampa.

"Trudi se da promoviše naše udruženje i naš rad na drugim mjestima. Recimo, osigurao je, preko Jordan brenda, 100 majica koje će biti podijeljene u kampu. Očekujem veliki odziv mladih košarkaša, jer će uz velika imena imati šta naučiti”, zaključio je Marković.

Inače, ljubitelji čarobne igre pod obručima trenirat će na asfaltiranom košarkaškom terenu.

Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti na stranici www.gen.ba, zatim na broj telefona 062/837-287 ili na mail [email protected].