Košarka
26

Nemanja Gordić: BiH će napraviti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu

Piše: Edin Isanović
Nemanja Gordić (Foto: AFP)
Nemanja Gordić (Foto: AFP)
Bh. košarkaški reprezentativac Nemanja Gordić prije pet mjeseci potpisao je ugovor sa beogradskim Partizanom. Ovaj odlični playmaker dobro se snašao u novoj sredini. U posljednje vrijeme igra odlično.

"S obzirom da je prošlo nekoliko mjeseci otkako sam stigao, sigurno da je period adaptacije prošao. No, sistem u Partizanu je takav da treba dosta vremena da se uklopite na pravi način. Što se tiče mojih ambicija one su uvijek najviše“, kaže za Klix.ba Gordić.

Nekadašnji igrač Budućnosti iz Podgorice, Rome i Azovmasha kaže kako mu je poseban gušt igrati protiv najljućeg rivala.

"Igrati vječiti derbi sa Crvenom zvezdom je zaista nešto posebno. Nastupao sam jednom na neutralnom terenu u kupu i dva pred navijačima 'crveno-bijelih'. Osjećaj je fantastičan i ta utakmica na neki način jeste drugačija od ostalih. Jedva čekam dvoboj pred našim pristalicama", dodaje naš reprezentativac.

On naglašava da je zadovoljan aktuelnom formom.

"Bilo je uspona i padova, ali sve u svemu sretan sam prije svega jer sam zdrav. Kao tim guramo dobro, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Tek nas očekuju najveća iskušenja", istakao je Gordić.

Žestok tempo i zgusnut raspored košarkašima Partizana ne ostavlja previše vremena pa ovaj košarkaš većinu slobodnog vremena koristi za odmor i naravno PlayStation.

"Ovdje se puno trenira i dosta je naporno. I kada imam malo vremena koristim ga za odmor. Često sam na internetu, pomalo igram PlayStationa, a vrlo rijetko izlazim", rekao je rođeni Mostarac.

Nemanja je bio povrijeđen dok je naš državni tim igrao kvalifikacije za plasman na kontinentalnu košarkašku smotru koja će se ove godine održati u Sloveniji. No, ističe kako je sa velikom pozornošću pratio svaki meč.

“Pratio sam sve utakmice. Momci na čelu sa selektorom i ljudima oko reprezentacije borili su se na pravi način i napravili su sjajan posao. Učešće na Evropskom prvenstvu nije mala stvar, to je nešto što svaki košarkaš voli. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat u Sloveniji. Svi znamo da godinama posjedujemo kvalitet dostojan da se suprotstavimo svim suparnicima na pravi način. Na prošlom velikom takmičenju bili smo blizu prolaska u drugi krug, ali, nažalost, nismo uspjeli. Vjerujem da sada hoćemo. Grupa je teška, ali imamo ekipu za velike domete”, zaključio je razgovor za naš portal Gordić.