Košarka
45

NBA zvijezda Curry: Ja sam košarkaški Messi

Anadolija
Stephen Curry (Foto: EPA)
Stephen Curry (Foto: EPA)
Stephen Curry, zvijezda Golden State Warriorsa, aktuelnog šampiona NBA lige uporedio je sebe i svoju igru sa Lionelom Messijem, jednim od najboljih fudbalera današnjice.

Curry iza sebe ima fenomenalnu sezonu u kojoj je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, a krunisao je šampionskim prstenom. Tokom regularne sezone oborio je svoj sopstveni rekord u broju pogođenih trojki. Ubacio ih je 286 i tako prestigao sopstveni poduhvat od 272 ubačene trojke.

Plejmejker šampiona Amerike vjeruje da ima istu kreativnost kao Messi, koji je četiri puta proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

"Volim da gledam kako Messi igra. Obojica imamo taj kreativni stil u svojoj igri. Riječ je o osjećaju koji jednostavno dobijete kada izađete na teren. Trudim se da napravim neke maštovite poteze sa obje ruke, da dajem pomalo nevjerovatne pasove i unesem u svoju igru neku kreativnost. To je definitivno stil koji Messi ima kada igra svoje fudbalske utakmice", kazao je Curry za američke medije.

U noći sa utorka na srijedu po srednjoevropskom vremenu Warriorsi su stigli do 16. uzastopne pobjede i tako ostvarili najbolji start sezone u istoriji NBA lige. U istorijskom trijumfu protiv LA Lakersa sjajni playmaker ubacio je 24 poena.

Curry je cijelu svoju dosadašnju NBA karijeru koja je počela 2009. godine proveo u Golde State Warriorsima. Dva puta je bio izabran u All star tim NBA lige.