Košarka
0

NBA: Završen prvi dan All-Star vikenda

Klix.ba
Pobjedničko zakucavanje Richardsona na Slam Dunk takmičenju
Pobjedničko zakucavanje Richardsona na Slam Dunk takmičenju
Postoji više stvari na All-Staru vikendu nego mi vidimo na TVu, a neke od njih su možda i zanimljivije od same All-Star utakmice.

U Got Milk? rookie All-Star utakmici, između ovogodišnjih i prošlogodišnjih novajlija, pobjedili su Sophomoresi, tj. oni igrači koji igraju već drugu godinu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, rezultatom 132-112. Dvojac iz Golden Statea, Gilbert Arenas (koji je dobio MVP nagradu) i Jason Richardson su bili najefikasniji, sa 30 odnosno 31im postignutim poenom. Treba izdvojiti da je i Gordan Giriček iz Memphisa sjajno igrao, te sa odličnim šutom je postigao 13 poena.

U ostalim takmičenjima, Jason Richardson je sjajnim zakucavanjem kroz noge obranio titulu najboljeg zakucavaša, a Peđa Stojaković je i ove godine najbolji tricaš lige. U novom ove godine prikazanom takmičenju snalaženja sa loptom, 989 Sports Skills Challenge, u kojem su učestvovali najbolji playmakeri lige (Jason Kidd, Gary Payton, Stephon Marbury, Tony Parker), u finalnom obračunu između Paytona i Kidda pobjedio je ovaj drugi.

All-Star utakmica se odigrava večeras kasno u noći sa nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu, a direktan prenos će biti na Mreži Plus.