Košarka
4

NBA: Teletoviću značajna uloga u Brooklynu, Nurkić mnogo obećava

Piše: A. D.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Nova sezona u prestižnoj košarkaškoj ligi svijeta, američko – kanadskoj NBA zvanično je započela sinoć. New Orleans je porazio Orlando sa 101:84, San Antonio je za pola koša bio bolji od Dallasa (101:100), a Houston od LA Lakersa sa 108:90.

Nova sezona za zaljubljenike košarke u Bosni i Hercegovini bit će zanimljivija u odnosu na prošlu. U prošloj je pažnja bh. javnosti bila usmjerena samo na Brooklyn Netse za koje nastupa Mirza Teletović, dok je nova sezona zanimljivija iz razloga što će osim Teletovića u NBA nastupati i sjajni Jusuf Nurkić.

Nurkić je novi košarkaš Denver Nuggetsa, a igre u predsezoni koje je prikazao nagovještaj su da bi reprezentativac BiH uskoro mogao postati jedan od ključnih igrača svog kluba. Denver sezonu otvara utakmicom protiv Detroita. Jusuf je tokom predsezone posebno briljirao u skok igri, bilježivši prosječno 8,7 skokova po utakmici.

Dobru sezonu igrama u predsezoni najavio je i Mirza Teletović čija je prednost u odnosu na Nurkića podatak da je proces aklimatizacije u SAD-u već za njim. Da mu se priprema značajna uloga u timu Brooklyna govori 26 minuta prosječno na parketu tokom predsezone, uz 12 poena po utakmici, 7,3 skokova, te uspješnost vanjskog šuta od 43,6 posto.