Košarka
0

NBA stiže u Evropu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Komesar košarkaške NBA lige David Stern izjavio je da postoji mogućnost da u naredne tri godine neke od zvaničnih utakmica tog takmičenja budu odigrane u Evropi.

"Iako još nemamo jasan plan o tome, predloženo nam je da u naredne tri sezone organizujemo utakmice regularnog dijela NBA lige u Evropi. Realno je da bar jedan takmičarski meč bude odigran na tom kontinentu", rekao je Stern, koji trenutno boravi u Londonu.

Ekipe Miamija New Jerseyja odigrale su u nedjelju prijateljsku utakmicu u Londonu (94:92), a najbolji igrač Miamija Dwayne Wade rekao je da je uživao u "energiji koju je publika slala sa tribina".

"Kad si na početku karijere, ne razmišljaš o tome da jednog dana možes da postaneš poznat širom planete. To je sjajan osećaj", rekao je Wade.

Prva NBA utakmica van SAD odigrana je 1991. u Tokiju.

Prošle godine američka liga u hokeju na ledu (NHL) zvanično je počela utakmicom u Londonu, a ove sezone prve utakmice odigrane su u Pragu i Stockholmu.

Stern je, međutim, demantovao da NBA liga razmišlja o održavanju "All star" utakmice u Londonu.

"Bilo bi potrebno previše aviona da bi gotovo 6.000 gostiju NBA lige došlo na tu utakmicu. Mi se, ipak, bavimo košarkom, a ne turizmom", zaključio je komesar NBA.

NBA