Košarka
0

NBA liga u službenoj statistici proglasila Duncana starcem

Totalsport
Tim Duncan
Tim Duncan
Svim ljubiteljima NBA košarke dobro je poznato da su najbolji dani iza centra San Antonio Spursa Tima Duncana (35). No, službenu potvrdu da je "star" objavila je službena stranica NBA lige.

Spursi su igrali treću utakmicu u isto toliko dana, kada su u noći s nedjelje na ponedjeljak ugostili Philadelphiju 76erse. Trener teksaške ekipe Gregg Popovich odlučio je 35-godišnjem Duncanu dati slobodnu večer što je službena stranica NBA lige (nba.com) znala "iskoristiti".

Igrači koji ne nastupe u utakmici, a budu prijavljeni za ekipu, u službenoj se statistici vode kao DNP (did not play), odnosno da nisu igrali. Pored slova DNP obično stoji i razlog zbog kojeg određeni igrač nije igrao, a u ranim jutarnjim satima ponedjeljka pored Duncanovog imena stajalo je: DNP: old (star).

Iako nije izlazio na parket, Duncan se upisao u službenu statistiku. Sudija utakmice Joey Crawford dodijelio je Duncanu tehničku krajem utakmice zbog dobacivanja s klupe. Bolji poznavatelji košarke sjetit će se da je isti sudija isključio Duncana 2007. godine jer se smijao njegovim odlukama s klupe za rezervne igrače.

Crawford je nakon tog poteza bio suspendovan.