Košarka
8

NBA liga razmišlja o dopuštanju nadimaka na dresovima

Totalsport
Prema pisanju američkih medija, vodstvo košarkaške NBA lige razmatra mogućnost da u budućnosti dopusti igračima da na dresovima umjesto prezimena nose nadimke.

Pozivajući se na izvore iz aktuelnog prvaka Miamija, Bleacher Report i AP tvrde da će kao eksperiment poslužiti barem jedna utakmica između Heata i Brooklyn Netsa u predstojećoj sezoni.

Umjesto prezimena James, Wade, Pierce ili Garnett, tako bismo na dresovima mogli vidjeti nadimke King James, D-Wade, The Truth ili KG, ili možda AK47 kad je u pitanju Andrej Kirilenko ili da stvar bude bizarna do kraja, Super Cool Beas ako govorimo o Michaelu Beasleyju.

U NBA ligi i dalje očito izmišljaju načine kako da zgrnu još više novca, a ovo je samo nova ideja na tome putu, jer će se svi ti dresovi naći i u prodaji.

"Ideja je odlična, pokazuje napredak lige, jer mi smo i dalje djeca koja igraju dječiju igru. Iako smo danas odrasli, ne zaboravljamo odakle smo došli. Svi smo imali nadimke, a na ovaj ćemo način dopustiti navijačima da nam se još malo približe", poručio je veteran Miamija Ray Allen koji će na dresu nositi nadimak Shuttlesworth prema liku iz filma He Got Game u kojem je glumio.

NBA