Harrellson u Miami Heatu
0

NBA liga: Prvak pojačao svoj reket, Portland vanjsku liniju

Totalsport
Josh Harrellson
Josh Harrellson
Aktuelni prvak NBA lige Miami Heat pojačao je svoje redove "teškim" centrom Joshom Harrellsonom (23).

Prošlosezonski igrač New York Knicksa izabran je na draftu 2011. godine kao 45. pick druge runde od strane New Orleansa, koji ga je odmah proslijedio Knicksima. U prošloj je sezoni (skraćenoj) Harrellson zaigrao u 37 utakmica (četiri od prve minute), te je u prosjeku bilježio 4,4 poena i 3,9 skokova u 14,5 minuta na parketu.

Zanimljivo, Harrellson je u prošlosezonskom doigravanju nastupio u svih pet utakmica upravo protiv svog novog kluba (Miamija), te je na parketu proveo sveukupno 25 minuta koje je iskoristio za 10 poena i osam skokova.

Recimo i da je Harrellson u NBA ligu stigao sa univerziteta Kentucky na kojem je proveo tri godine. U 94 utakmice za Wildcatse bilježio je u prosjeku 4,7 poena i isto toliko skokova za 15,8 minuta na parketu.

Kada smo već kod transfera, recimo i da je Portland svoje redove pojačao Adamom Morrisonom (28), koji je, pak, potpisao jednogodišnji (minimalni) ugovor. Morrison je 2006. godine izabran kao treći pick prve runde drafta od Charlotte Bobcatsa, ali su ga povrede spriječile da u najjačoj ligi svijeta pokaže svoj puni potencijal. Podsjetimo da je i manje od mjesec dana Morrison proveo u beogradskoj Crvenoj zvezdi 2011. godine.

NBA