Amerika u šoku
0

NBA liga oplakuje žrtve masakra u Connecticutu

Totalsport
I košarkaši Boston Celticsa su odali počast nastradalim (Foto: AFP)
I košarkaši Boston Celticsa su odali počast nastradalim (Foto: AFP)
Najbolji košarkaš Oklahoma Cityja Kevin Durant odao je počast žrtvama masakra u osnovnoj školi u Connecticutu. U dvoboju protiv Sacramenta u petak navečer na tenisicama je nosio natpis "Newtown CT"…

Pomahnitali muškarac u gradiću Newtownu ubio je najprije svoju majku, a potom je otišao u školu Sandy Hook u kojoj je predavala i usmrtio još 26 osoba, uključujući i 20 djece. Na koncu je oduzeo život i sebi.

Amerika je u šoku, a počast poginulima su, putem društvenih mreža ili na samom terenu, pokazali i brojni sportaši.

"Volio bih da sam mogao učiniti više, ovo me je stvarno pogodilo. Teško je bilo gledati sve to, pogotovo djecu koja nisu mogla napraviti ništa kako bi se spasila. Bez pravih sam riječi u ovom trenutku", kazao je Durant.

"Ovo je užasan, jednostavno užasan dan. Kad se nešto ovakvo dogodi, više nije važan nijedan posao, niti bilo što drugo. Posebno mi je teško kao roditelju, ovo je grozno", poručio je trener Boston Celticsa Doc Rivers prije utakmice u Houstonu.

Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James oglasio se putem Twittera.

"Nastradale su nevine žrtve. U mojoj je glavi trenutno potpuni nered. Djeca su mi sve. I mojih dvoje ide u osnovnu školu. Ne mogu ni zamisliti da bi im se ovakvo što moglo dogoditi. Nešto se mora napraviti", poručila je zvijezda Miami Heata.