Košarka
0

NBA liga: Lakersi izgubili i sedmi meč zaredom, potopio ih Durant

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkaši Oklahoma City Thundera slavili su na gostovanju kod Los Angeles Lakersa u Staples Centeru 107-103 prvenstveno zahvaljujući sjajnom učinku Kevina Duranta.

Zabio je Durant ukupno 43 koša, od čega njih 19 u posljednjoj četvrtini koju je Thunder dobio 35-21. Pridodao je Durant 12 skokova i 7 asistencija, a pobjedom je Thunder izjednačio najbolji start u 47-godišnjoj historiji franšize (43-12) koji su od sezone 1995/96 držali Seattle Supersonicsi.

Oklahoma City je na omjeru pobjeda i poraza 20-7 otkako igra bez drugog najboljeg strijelca Russella Westbrooka. Ovaj sjajni playmaker nije zaigrao od Božića, ali je na najboljem putu oporavka od artroskopske operacije desnog koljena. Najveću je pomoć Durant imao u Reggieu Jacksonu koji je ubacio 16 koševa, Dereck Fisher dao je 12 koševa, dok je Serge Ibaka upisao 10 koševa i 7 skokova.

Lakersima je ovo bio rekordni sedmi uzastopni domaći poraz (šest puta zaredom su doma poraženi sezone 1992/93) , a trener Mike D'Antoni u ovom je susretu na raspolaganju imao tek osam zdravih igrača. Lakersima i dalje nedostaju petorica od šestorice najboljih strijelaca – Kobe Bryant, Pau Gasol, Jordan Farmar, Nick Young, Jodie Meeks i Xavier Henry. Susret protiv Oklahome propustio je i Steve Nash zbog iritacije živca u leđima i zadnjoj loži. Najefikasniji igrači osakaćenih Lakersa bili su Chris Kaman i Wesley Johnson s 19 koševa.

U drugoj utakmici večeri Chicago Bullsi su na domaćem parketu savladali Brooklyn Netse 92-76. Bullsi su ove sezone šutirali s 50 ili više posto uspješnosti u osam navrata, i dobili su svih osam puta. Iznimka nije bila ni sinoćnja utakmica.

Carlos Boozer i Joakin Noah predvodili su Bullse s double-double učincima. Tako je Noah završio s 14 koševa i 13 skokova, a Boozer 15 koševa i 10 skokova u povratničkoj utakmici po oporavku od povrede lista. Najefikasniji strijelac Bullsa bio je Taj Gibson sa 16 koševa, dok je strijelce Netsa predvodio Paul Pierce s 15 koševa. Bullsi su pobijedili Netse u četiri uzastopna navrata u regularnoj sezoni.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović u ovom susretu igrao je dvije minute.

NBA liga, četvrtak:

Chicago - Brooklyn 92-76 (Gibson 16k, Boozer 15k, 10s / Pierce 15k) LA Lakers - Oklahoma City 103-107 (Kaman 19k, 10s / Durant 43k, 12s, 7a, Jackson 16k)