Košarka
0

NBA liga: Još dvije utakmice u božićnoj noći

Totalsport
Pored tri već zakazane utakmice na otvaranju nove NBA sezone, biće igrane još dvije. Košarkaši Oklahoma Cityja će ugostiti Orlando Magic, a Los Angeles Clippersi biće gosti Golden State Warriorsa u božićnoj noći.

Ta dva meča dogovorena su u petak, a tri prethodna su već poznata – Boston je u New Yorku, Miami u Dallasu, dok je Chicago gost Los Angeles Lakersa.

Predsjednik NBA lige David Stern izrazio je zadovoljstvo što će ovi mečevi otvoriti novu sezonu nakon što je završila trakavica "lockouta" prošle subote. Revidirani raspored utakmica biće zvanično objavljen u utorak uveče na NBA televiziji.

TNT će prenositi prvi meč, a televizija ABC dobija reprizu NBA finala kao i intervjue sa MVP-jem Derrickom Roseom i Kobe Bryantom, čiji će Lakersi igrati svoju prvu utakmicu pod bivši trenerom Clevelanda Mikeom Brownom. Posljednje dvije utakmice biće prenošene na ESPN-u.

Thunder je prošle sezone stigao do finala Zapadne konferencije predvođen Kevinom Durantom, dok je Magic Dwighta Howarda nesiguran u svoju budućnost.

"To je potpuno drugačiji dan otvaranja sezone nego ikad dosad i Božićne utakmice su uvijek bile veliki dan za NBA ligu", navodi ESPN analitičar Jeff Van Gundy u saopštenju.

"Ovo je jedinstvena prilika da na otvaranju odmah gledate branioca titule protiv prošlogodišnjeg finaliste, te Lakerse s novim trenerom Mikeom Brownom. Takve stvari su vrlo ubjedljive", rekao je Van Gundy.

Tačno 25. decembra je datum otvaranja sezone, ako Udruženje igrača (CBA) to bude ratifikovalo sljedeće nedjelje.

Advokati NBA lige i košarkaši okupljeni u udruženju nastaviće pregovore u petak oko preostalih pitanja među kojima su B-stavke liste kao što su testiranje na droge, nacrt o podobnosti i disciplini…

Cilj je završiti u utorak sporazum, tako da bi mogao biti predstavljen na sastanku predstavnika igrača u srijedu, kako bi obje strane narednog dana mogle da ga ratifikuju.

Ako se to dogodi, trening kampovi i besplatna agencija biće otvoreni narednog petka.