Košarka
0

NBA Liga: James i Anthony igrači mjeseca

Totalsport
Clevelandov LeBron James i Denverov Carmelo Anthony proglašeni su igračima mjeseca za Istočnu, odnosno Zapadnu konferenciju NBA lige.

James je prosjekom (29.2 koša) predvodio sve strijelce Istoka na kojem je zauzeo i drugo mjesto na listi asistenata (8.0), a dodavao je i 6.7 skokova po susretu za ekipu koja je u sezonu startala s 12 pobjeda i pet poraza.

Clevelandov vođa jedan je od dvojice (uz Rafera Alstona) koji je ove sezone ubilježio triple-double učinak nakon što je Toronto ispratio s 23 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

U prvoj utakmici sezone postavio je rekord po broju poena u otvarajućoj utakmici lige (38 koševa), a sedmi od njih promovirao ga je u najmlađeg (24 godine, 301 dan) igrača koji je probio granicu od 13.000 poena u NBA ligi.

Jednak start u sezonu kao i Cavsi ubilježila je ekipa Denver Nuggetsa predvođena najboljim strijelcem lige (31.0) Carmelom Anthonyjem, koji je statistiku pojačao i s 6.0 skokova, 3.5 asistencija i 1.5 osvojenom loptom po susretu.

U svih 17 utakmica Anthony je ubacio minimalno 20 poena, te na taj način postao klupski rekorder u tom segmentu. Do sada je najdulji takav niz bio vlasništvo Alexa Englisha, a iznosio je 14 utakmica.

S 50 ubačenih poena New Yorku postao je tek sedmi igrač Nuggetsa koji je ubacio toliki broj poena u jednoj utakmici.

NBA