Košarka
0

NBA liga: Clippersi na korak do prednosti domaćeg parketa

Totalsport
Košarkaši Clippersa slave (Foto: AFP)
Košarkaši Clippersa slave (Foto: AFP)
Los Angeles Clippersi upisali su očekivanu pobjedu protiv Portland Trail Blazersa u svojoj posljednjoj domaćoj utakmici regularnog dijela sezone najjače košarkaške lige svijeta - NBA lige.

Pobjedom 93-77 Clippersi su došli na korak do osiguravanja prednosti domaćeg parketa u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije. Za to im je još noćas, posljednjeg dana regularne sezone, potrebna pobjeda u Sacramentu.

Caron Butler bio je najefikasniji igrač pobjedničke ekipe s 22 poena, dok je Blake Griffin pridodao 16, a DeAndre Jordan 10 uz devet skokova. Kod Portlanda, koji je uglavnom izgledao nezainteresirano u sinoćnjoj utakmici, je najbolji strijelac bio Will Barton sa 17 poena.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda LA Clippersa, te čak 12. poraz Portlanda, koji je već otprije ostao i bez matematičkih šansi za doigravanjem.

Atlanta je kod kuće pregažena od Toronta 113-96, ponajviše zahvaljujući igranjem s rezervnim igračima. Iako je imala priliku da pobjedom dođe korak bliže osiguravanju pete pozicije za doigravanje na Istoku, Atlanta je odlučila protiv desetoplasiranog sastava konferencije igrati uglavnom s rezervama.

To su raspoloženi Raptorsi iskoristili, te u potpunosti nadigrali i posramili Atlantu u posljednjoj domaćoj utakmici regularnog dijela sezone. DeMar DeRozan ubacio je 30, a Rudy Gay 22 poena.

Ukoliko Chicago noćas pobjedi Washington na svom parketu, on će biti peti sastav Istoka, te će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Brooklyn Netsa, dok će Atlanta na noge Indiani.

Recimo i da je utakmica Indiane i Bostona otkazana zbog tragedije koja se dogodila prije dva dana na Bostonskom maratonu, kada su u eksploziji dvije bombe u blizini ciljne ravnine poginule tri, a ranjene preko 170 osoba. Utakmica ionako ne bi promijenila ništa u poretku Istoka s obzirom da je Indiana treća, a Boston sedmi.

NBA liga, utorak:

Atlanta - Toronto 96-113 (Korver 13k / DeRozan 30k, Gay 22k) LA Clippers - Portland 93-77 (Buttler 22k, 4s / Barton 17k, 6s, 5a)

 

NBA