Košarka
3

NBA: Josh Smith u Detroitu, Collison u Clippersima, Jack u Clevelandu

Totalsport
Josh Smith (Foto: AFP)
Josh Smith (Foto: AFP)
Prema pisanju američkih medija, Detroit Pistonsi su postigli dogovor o četverogodišnjem ugovoru s dosadašnjim krilnim košarkašem Atlante Joshom Smithom (27).

Budući da pravila NBA lige nalažu da se do 10. jula ne smiju službeno objavljivati transferi, dogovor sa Smithom još nije potvrđen, ali očekuje se da će jedan od najtraženijih slobodnih igrača na ovoljetnom tržištu u srijedu potpisati za Detroit. Smitha je 2004. na draftu izabrala Atlanta i otada je neprekidno igrao za Hawkse. U prošloj je sezoni bio na prosjeku od 17.5 poena, 8.4 skokova i 4.2 asistencije.

Iz Atlante odlazi i 29-godišnji gruzijski centar Zaza Pačulija koji će potpisati trogodišnji ugovor s Milwaukee Bucksima. Pačulija je u prošloj sezoni ostvario prosjek od 5.9 koševa i 6.5 skokova po utakmici.

Los Angeles Clippersi su, pak, prije nekoliko dana poslali Erica Bledsoea u Phoenix, pa su morali naći rezervnog razigravača koji će odmarati Chrisa Paula. Rješenje su pronašli u Darrenu Collisonu s kojim su postigli dogovor o dvogodišnjem ugovoru. Collison (25) je prošlu sezonu proveo u Dallasu u kojem je imao prosjek od 12 koševa i 5.1 asistencije po utakmici.

Prošlosezonski bek Golden Statea Jarrett Jack (29) potpisat će četverogodišnji ugovor s Clevelandom. Jack je ranije u karijeri igrao za Portland, Indianu, Toronto i New Orleans, a u prošloj je sezoni za Warriorse u prosjeku ubacivao 12.9 koševa i imao 5.5 asistencija.