Video
0

NBA: Jastreb prekinuo utakmicu Hawksa i Heata

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Umjesto da sleti na ruku svog dresera, jastreb zvan Spirit, živa maskota košarkaša Atlanta Hawksa, radije se malo izvan protokola zabavio pod svodom Phillips dvorane u Atlanti.

Popularni se Spirit uoči svake utakmice Atlanta Hawksa pušta s vrha dvorane kako bi obletio parket i potom se vratio dreseru koji ga čeka na uobičajenom mjestu.

Ovaj put, uoči drugog dvoboja četvrtfinala doigravanja NBA lige na Istoku između domaće momčadi i Miami Heata, ptica se najprije neposlušno spustila na rub visećeg semafora odbijajući pozive svog krotitelja. Potom je Spirit, dok je utakmica već započela, napravio nekoliko krugova ispod krova, da bi se konačno spustio na ploču koša kojeg su napadali gostujući košarkaši.

Kada su domaći košarkaši primijetili pticu, odbili su nastaviti igru, te je ona zaustavljena nakon protekle tri minute i 32 sekunde u prvoj četvrtini.

Napokon se dreser spustio na parket s kavezom, dozvao Spirita iz blizine i on mu se konačno odazvao. S parketa je, skupa s čovjekom koji o njemu brine, ispraćen gromoglasnim pljeskom publike.

Po domaću momčad, izgleda, bio je to loš predznak: gosti su pobijedili 108-93 izjednačivši seriju na 1-1.

NBA