Kraj štrajka
0

NBA: Igrači se vraćaju u dvorane, agenti pregovaraju sa ekipama

Totalsport
NBA liga informisala je košarkaše kako se mogu vratiti u timske dvorane od četvrtka iako nov kolektivni ugovor još nije potpisan.

Po prvi put otkako je započeo lockout 1. jula igrači će biti dobrodošli u dvorane svojih ekipa, objavio je glasnogovovornik najjače košarkaške lige svijeta Tim Frank.

Iz NBA lige obavijestili su ekipe putem dopisa u utorak navečer, u kojem također stoji da je ekipama dozvoljeno započeti pregovore sa slobodnim agentima od 9 sati ujutro u srijedu, iako službeno novi ugovori ne smiju biti ponuđeni niti potpisani prije 9. decembra.

Treneri, generalni menadžeri i viši dužnosnici klubova ne smiju biti u dvoranama za vrijeme treninga, sve dok kolektivni ugovor nije potpisan.

"Povratak u Target Center bit će potvrda da je lockout i službeno gotov. Uskoro nakon otvaranja vrata dvorana u četvrtak nadam se da ću vidjeti dečke na treningu", rekao je Kevin Love, zvijezda Minnesota Timberwolvesa.

Ranije su iz NBA lige poslali dopis u kojem stoji da igrači mogu započeti s treninzima u petak, a sada je taj termin pomaknut za jedan dan. Igrači nisu bili u mogućnosti koristiti timske dvorane za vježbanje otkako je lockout započeo 1. jula.

Očekuje se da NBA ekipe započnu službeno s trening-kampovima 9. decembra, kao i da sezona 2011/12 započne 25. decembra. Ova NBA sezona bit će prva skraćena nakon 1998/99 kada je odigrano 50 utakmica regularnog dijela. Ove sezone uprava planira odigravanje 66 utakmica regularnog dijela, umjesto predviđene 82 utakmice.

NBA