Košarka
7

NBA: Golden State slavio i bez Curryja

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Branitelji naslova prvaka NBA lige sinoć su u drugoj utakmici doigravanja i bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja slavili protiv Houston Rocketsa, Toronto Raptorsi su pobijedili Indiana Pacerse i izjednačili se na 1-1 u seriji na četiri pobjede, kao i Dallas Mavericks koji su bili bolji od Oklahoma City Thundera.

Trener Golden Statea Steve Kerr nije htio riskirati i izgubiti Curryja do kraja doigravanja pa ga je ostavio da zbog povrede desnog zgloba drugu utakmicu protiv Houtson Rocketsa promatra s klupe.

Zamijenio ga je, i to dobro, Shaun Livingston. Livingston je započeo i završio ključni niz u zadnjoj četvrtini i Warriors su slavili sa 115-106. Golden State sada vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Warriorse je predvodio Klay Thompson, koji je pogodio tri trice i imao 15 pogodaka iz 16 pokušaja s linije slobodnih bacanja, s 34 pogotka, a Livingston je dodao 16 uz šest asistencija.

Draymond Green je imao najviše skokova u ekipi Warriorsa, čak 14. Golden State, kojem Rockets nisu ni u jednom trenutku ozbiljnije zaprijetili, pobijedio je Houston šesti put za redom i 14. put u zadnjih 15 utakmica.

James Harden je bio najučinkovitiji kod Rocketsa s 28 pogodaka i 11 asistencija.

Na kraju prvog poluvremena Rockets su zaostajali 11 koševa, ali onda je Harden u trećoj četvrtini zabio sedam koševa i približili su se Warriorsima do kraja tog dijela utakmice na četiri razlike.

Ali onda su na početku zadnje četvrtine Warriorsi povećali razliku na 88-79 i Rocketsi im više nisu zaprijetili.

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili s 38 razlike, Dallas Mavericks su u drugoj utakmici doigravanja protiv Oklahoma Cityja slavili 85:84.

Raymond Felton je za Dallas zabio 21 koš uz 11 skokova, Dirk Nowitzki je ubacio 17 koševa, a Deron Williams 13.

Thunderov Kevin Durant je imao jednu od lošijih večeri sa sedam pogodak iz 33 pokušaja i ukupnim učinkom od 21 poen. Russell Westbrook je zabio 19 uz 14 skokova i šest asistencija.

Dallas je vodio jedan koš sedam sekundi prije kraja, na Feltonu je napravljen prekršaj, a on je promašio oba slobodna bacanja. Thunder je uhvatio loptu i Durant je promašio polaganje.

Druga ekipa Istočne konferencije Toronto Raptors su se izjednačili s Indiana Pacersima na 1-1 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici bili bolji s 98:87.

Jonas Valanciunas ih je odveo do pobjede sa 23 pogotka i 15 skokova, a Kyle Lowry je ubacio 18 koševa uz devet asistencija.

Najbolji strijelac Pacersa bio je Paul George koji je zabio 28 koševa.

Raptorsi su imali prednost od 18 koševa u prvom poluvremenu, ali su im se Pacersi približili na samo četiri razlike u trećoj četvrtini. Raptors su opet stvorili prednost od 18 koševa nakon pet minuta igre u zadnjoj četvrtini i imali su prednost od 19 koševa manje od pet minuta do kraja.