Video
0

NBA finale: Orlando propustio izjednačenje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši LA Lakersa pobijedili su u produžetku (101-96) i drugu utakmicu finalne serije NBA lige protiv Orlando Magica u svom Staples Centeru. Imali su puno sreće.

Šest desetinki sekunde prije kraja četvrte četvrtine, pri rezultatu, 88-88 odlični je Turčin Hidayet Türkoglu izvodio loptu sa strane. Iz prvog pokušaja nije uspio pronaći slobodnog saigrača pa je pozvao minutu odmora. Iz drugog je pokušaja odigrao sjajan pas na koš, na njegovu dalju stranu. Courtney Lee odlično se oslobodio Kobe Bryanta, na vrijeme utrčao i omogućio dodavanje. No njegov pokušaj 'alley-oopa', hvatanja i polaganja lopte u zraku, nije bio uspješan.

Pau Gasol stigao je zatvoriti idealnu liniju polaganja, te je šut gostujućeg beka od table završio na prvom obruču. Dwight Howard odmah je zakucao loptu, no s Leejevim je hvatanjem lopte i šutom šest desetinki sekunde isteklo. Da je ubacio, Orlando bi na Floridu otišao s 1-1 rezultatom.

  • Promašili smo ga. Nemam što drugo reći. Pokušaj je bio dobar. Hedo je odlično odigrao. Lee je promašio - izjavio je nakon utakmice utučeni trener gostiju Stan van Gundy.

  • Nismo izgubili utakmicu zbog mog šuta. Trebali smo dobiti bez obzira na njega - rekao je tragičar Lee, koji je imao tu nesreću da promaši još jedno polaganje, također pri 88-88 rezultatu, 10.5 sekundi prije kraja utakmice.

Lakersi nisu imali milosti u produžetku. Bryant i Pau Gasol pogodili su nekoliko velikih šuteva i dodatnih su pet minuta igre domaći dobili 13-8. Kobe Bryant je zabio 29 poena. Dodao je osam asistencija ali i sedam izgubljenih lopti. Imao je šut odluke 1.8 sekundi prije kraja utakmice, ali ga je Türkoglu sjajno blokirao odostraga.

Pau Gasol dodao je 24 koša i deset skokova, a Lamar Odom 19 koševa i osam skokova.

U gostujućim redovima prednjačio je fantastični Rashard Lewis s 34 koša, 11 skokova i sedam asistencija. Türkoglu je dodao 22 koša uz šest skokova i četiri asistencije, a Dwight Howard 17 koševa i 16 skokova. Predvodio je, međutim, centar Magica svoju ekipu po broju izgubljenih lopti (7). Ukupno ih je sastav Stana van Gundyja skupio čak 20, naspram 12 Lakersa.

Treća se utakmica igra u Amway Areni u Orlandu, već u utorak. Magici će prvi put igrati jednu utakmicu finala NBA lige nakon 9. juna 1995. godine, kada su Shaquille O'Neal i Anfernee Hardaway predvodili tadašnju ekipu u finalu protiv Houstona. 'Pometeni' su od teksaške momčadi predvođene Hakeemom Olajuwonom s 4-0.

NBA finale, druga utakmica:

LA Lakers – Orlando Magic 101-96, produžetak (Bryant 29k, 8a, 7il, Gasol 24k, 10s / Lewis 34k, 11s, 7a, Türkoglu 22k, 6s, 4 a, 5il)

Lakersi vode 2-0 u seriji

NBA