Košarka
0

NBA draft: Noć iznenađenja u Brooklynu, Cavsi uzeli Bennetta!

Totalsport
Anthony Bennett (Foto: AFP)
Anthony Bennett (Foto: AFP)
U noći s četvrtka na petak u New Yorku je održan NBA draft, koji je bio jedan od "najčudnijih" svih vremena! Dovoljno je za početak reći da je predviđeni 1. pick završio tek kao šesti.

Anthony Bennett bio je zvijezda večeri, iako on, kao ni svi prisutni u Barclays Centeru, nije očekivao da će upravo njegovo ime biti prvo prozvano. Krilnog centra sa univerziteta UNLV izabrao je Cleveland.

"Iznenađen sam kao i svi prisutni u dvorani. Nisam imao pojma ko bi eventualno mogao biti prvi pick drafta, ali sam znao da je sve moguće. Presretan sam, drago mi je da sam dobio ovakvu priliku i zbog toga sam zahvalan Bogu", rekao je Bennett odmah nakon što je postao prvi pick drafta.

Kao drugi je na ovogodišnjem draftu birao Orlando, a on se pojačao za šutera sa univerziteta Indiana - Victora Oladipa. Washington Wizardsi su kao treći birali krilnog igrača s Georgetowna, Otta Portera, dok su Charlotte Bobcatsi draftirali još jednog igrača s Indiane – Codyja Zellera (centar).

Predviđeni prvi pick NBA drafta, centar Nerlens Noel, završio je kao tek šesti, a birao ga je New Orleans. Prema zasada neslužbenim informacijama, Noel je odmah potom poslan u Philadelphiju 76ers, dok je u suprotnom smjeru otišao Jrue Holiday.

Ponajbolji igrač prošle sezone u NCAA ligi, Trey Burke (Michigan), draftiran je od strane Minnesota, ali je potom odmah poslan u Utah Jazz.

Milwaukee je imao 15. pick ovogodišnjeg NBA drafta, te ga iskoristio za vjerojatno najveće iznenađenje nakon Bennetta. Naime, Bucksi su draftirali 18-godišnjeg grčkog košarkaša Giannisa Antetokounmpa, koji igra na poziciji krilnog-centra. Antetokounmpo dolazi iz Filathlitikosa u Grčkoj.

Ovogodišnji finalisti NBA lige, San Antonio Spursi, su kao svog prvog picka (28.), ni najmanje iznenađujuće, uzeli Europljanina, tačnije 19-godišnjeg Francuza Livija Jean-Charlesa. Jedan od najvećih europskih talenata Alex Abrines iz Barcelone bio je 32. pick druge runde drafta, a uzela ga je Oklahoma City.

Spomenimo i da je Arslan Kazemi, izabran kao 54. pick druge runde drafta od strane Washingtona, postao prvi Iranac koji je draftiran u NBA ligu.

NBA