Košarka
0

NBA doigravanje: Pacersi i Thunder slavili u gostima

Totalsport
Košarkaši Indiane i Oklahoma Cityja ispravili su "grešku u koracima" koju su napravili u prvim utakmicama konferencijskih polufinala NBA lige. Gostujućim pobjedama vratili su prednost u seriji na svoju stranu.

U utakmici čvrstih odbrana Indiana je u Washingtonu svladala Wizardse s 85-63 i sada u polufinalu Istoka ima prednost 2-1. Četvrta se utakmica igra u nedjelju, također u glavnom američkom gradu.

Indiana je u petak pokazala igru kakvu je prezentirala tokom većeg dijela sezone, prije no što je počela "kašljucati" posljednjih sedmica. Ne mareći previše za atrakciju, zadržala je Wizardse na samo 63 koša što im je najgori klupski učinak u historiji! Nikad prije nisu ubacili manje od 75 koševa u doigravanju i manje od 64 koša u regularnom dijelu sezone. Iskoristili su domaći samo 24 od 73 pokušaja iz igre, uključujući i četiri od 16 pokušaja za tricu.

Zanimljivo je spomenuti i da je prvo poluvrijeme završilo vodstvom Indiane 34-33, što je tek 13. put u povijesti da su ekipe u doigravanju kombinirale 67 ili manje koševa nakon prve dvije četvrtine.

"Gledajte, nije nas briga kako izgledamo na televiziji. Druge ekipe neka se zamaraju ljepotom košarke. Nama to nije bitno, odgovaraju nam ovakve pobjede", objasnio je David West.

Pacerse je s 23 koša i osam skokova predvodio Paul George, Roy Hibbert je dodao 14, a David West 12 poena. Kod domaćih je 16 koševa ubacio Bradley Beal, a poen manje je upisao John Wall.

A koševa i atrakcije nije nedostajalo u drugoj utakmici večeri u kojoj je Oklahoma City kao gost pobijedio Los Angeles Clipperse sa 118-112 u trećoj utakmici polufinala Zapada. Domaći su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću 90-86, ali završna je dionica bila u znaku gostiju i njihovih glavnih zvijezda Kevina Duranta i Russella Westbrooka.

Durant je zaključio dvoboj s 36 koševa, osam skokova i šest asistencija, a Westbrooku je ovom prilikom izmaknuo "triple-double" - upisao je 23 poena, osam skokova i 13 asistencija. Sjajan je bio i Serge Ibaka s 20 koševa, a vrijedi istaknuti i Reggieja Jacksona i Carona Butlera koji su dodali po 14 koševa.

I kod Clippersa su u glavnim ulogama bili uobičajeni "glumci". Blake Griffin je postigao 34 koša i dodao im osam skokova, Chris Paul se zaustavio na 21 košu i 16 asistencija, a Jamal Crawford im se priključio s 20 poena.

Četvrta utakmica u seriji se igra u nedjelju, ponovno u Staples Centeru.

NBA doigravanje, konferencijsko polufinale:

Istok

Washington (5) - Indiana (1) 63-85 (Beal 16k, Wall 15k / George 23k, Hibbert 14k)

(Indiana vodi u seriji s 2-1) Zapad

LA Clippers (3) - Oklahoma City (2) 112-118 (Griffin 34k, Paul 21k, 16a / Durant 36k, Westbrook 23k, 13a) (Oklahoma City vodi u seriji s 2-1)

NBA