Košarka
0

NBA doigravanje: Boston i Houston ostali "živi"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Bostona i Houstona uspjeli su spasiti i drugu ''meč-loptu'' u prvom krugu doigravanja NBA lige. Celticsi su u srijedu slavili u gostima kod New Yorka, a Rocketsi u Oklahoma Cityju.

Prednost je, međutim, i dalje na strani Knicksa i Thundera. Obje ekipe vode s 3-2 u seriji, ali sljedeću će utakmicu igrati u gostima. Loša je vijest za Celticse i Rocketse da nijedna ekipa u historiji NBA lige nije nadoknadila zaostatak 0-3 u seriji.

Boston je u New Yorku slavio s 92-86 i to ponajviše na krilima sjajnog Kevina Garnetta koji je dvoboj zaključio sa 16 koševa i 18 skokova. Za goste su igrala samo sedmorica igrača, od kojih su petorica postigla više od 15 koševa. Jeff Green je ubacio 18, Brandon Bass i Jason Terry po 17, a Paul Pierce 16. Carmelo Anthony je bio najefikasniji kod Knicksa s 22 koša (šut 8-24, trice 0-5), a poen manje je dodao Raymond Felton.

James Harden je predvodio Houston u pobjedi protiv svoje bivše ekipe sa 107-100. Ni lagana prehlada nije spriječila Hardena u velikoj predstavi u Oklahoma Cityju. Ubacio je 31 koš i dodao osam skokova. Trice je gađao 7-9 s time da je pogodio prvih sedam pokušaja!

Thunder je u završnici pokušao nadoknaditi zaostatak prekršajima na Ömeru Aşiku, inače slabom izvođaču slobodnih bacanja. No, Turčin je u srijedu s crte bio vrlo dobar, pogodio je osam od 12 pokušaja i zaključio utakmicu s 21 košem i 11 skokova.

Kevin Durant je u izostanku povrijeđenog Russella Westbrooka ponovno preuzeo glavninu tereta kod Thundera. Postigao je 36 koševa, ali je u zadnjoj četvrtini ostao bez ijednog poena, a u samoj je završnici dobio i tehničku grešku zbog prigovora sudiji. Reggie Jackson je dodao 20 koševa za domaće.

U seriji između Indiane i Atlante zasad pobjeđuju samo domaćini, a tako je bilo i u srijedu kad su Pacersi slavili sa 106-83 i poveli s 3-2 u seriji. Indiana je imala odlično raspoloženu četvorku: David West je ubacio 24 koša, Paul George 21 uz deset skokova, Roy Hibbert je dodao 18, a George Hill 15 uz deset asistencija. Kod gostiju su po 14 koševa postigli Josh Smith i Al Horford.

Šeste utakmice u seriji između svih ovih parova na rasporedu su u petak.