Košarka
0

NBA.com: Anthony Davis će biti najbolji rookie sezone

Totalsport
Anthony Davis (Foto: AFP)
Anthony Davis (Foto: AFP)
Košarkaši koje su NBA klubovi ovog ljeta izabrali u prvoj i drugoj rundi drafta odradili su službeno fotografisanje uoči nove sezone u dresovima svojih novih klubova.

Službene internetske stranice najjače košarkaške lige na svijetu pritom su svoje posjetitelje pitale za mišljenje u anketi o njihovu učinku u predstojećoj sezoni.

Čak 47 posto ljubitelja košarke kao najboljeg novaka u sezoni 2012/13 vidi centra New Orleans Hornetsa Anthonyja Davisa, 19-godišnjaka koji je stigao iz NCAA prvaka Kentuckyja te je imao čast igrati u zlatnoj olimpijskoj ekipi Sjedinjenih Država u Londonu.

Drugo i treće mjesto zauzeli su playmaker Portlanda Damiam Lillard (6. izbor) te krilni igrač Charlotte Bobcatsa i Davisov suigrač na Kentuckyju Michael Kidd-Gilchrist (2. izbor).

Kad je u pitanju odbrana, poznavatelji košarke u Sjedinjenim Državam drže da će najbolji biti Kidd-Gilchrist ispred Davisa.

Sa 17.6 posto glasova kao fizički najdominantnije novake čitatelji vide Quincyja Acyja (Toronto, 37. izbor) i Perryja Honesa (Oklahoma City, 28. izbor), dok Atlantina Johna Jenkinsa (23. izbor) uvjerljivo (48.6 posto) vide kao najboljeg šutera među rookiejima.

Očekuje se da najbolji playmaker bude Phoenixov Kendall Marshall (13. izbor).

Istom su prilikom novaci upitani koje NBA igrače najviše favoriziraju. Prvo je mjesto s 31 posto glasova odnio LeBron James, a drugo (18.1 posto) Kobe Bryant.

Generacija 2012. godine bila je uvjerljivo najjači sastav na NBA draftu nakon 2003., kada su birani LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Chris Bosh...

NBA