Košarka
0

NBA: Cleveland na krilima Jamesa izjednačio polufinalnu seriju protiv Chicaga

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Clevelanda sinoć su na krilima ponajboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa pobijedili Chicago i došli do izjednačenja (1:1) u polufinalnoj seriji završnice NBA lige.

Nakon što su u prvom meču koji je pripao Chicagu izgledali izgubljeno na terenu, igrači Clevelanda su sinoć igrali mnogo bolje i ostvarili važnu pobjedu.

Cleveland je slavio sa 106:91, a vodio je od početka do kraja meča. U prvoj četvrtini je imao prednost od 22, a početkom drugog poluvremena 25 poena razlike. James je postigao 33 poena i osam skokova.

"Naša ekipa je bila oslabljena, zbog čega je moja uloga morala biti još veća. Morao sam se više potruditi i drago mi je što smo uspjeli ostvariti važnu pobjedu", rekao je James nakon utakmice.

Kyrie Irving je dodao 21 poen, a sve zasluge za pobjedu je pripisao Jamesu.

"Došao je u dvoranu sat i pol ranije nego obično i to govori koliko je bio motivisan. Za razliku od prve utakmice igrao je na poziciji niskog krila, na kojoj je dominantan. Nakon ove pobjede možemo biti optimisti", istaknuo je Irving.

Serija između Houston Rocketsa i Los Angeles Clippersa također je izjednačena nakon dvije odigrane utakmice. Taj susret je bio mnogo izjednačeniji od meča u Clevelandu.

Gosti su na poluvremenu imali 13 poena prednosti nakon što su drugu četvrtinu dobili s 20 poena razlike, ali Houston je u drugom poluvremenu napravio preokret i dobio utakmicu.

Houston je do pobjede rezultatom 115:109 došao zahvaljujući Jamesu Hardenu koji je ubacio 32 poena, od kojih je pola postigao u zadnjoj četvrtini. Dwight Howard je dodao 24 poena uz 16 skokova.

Igrači Houstona su izveli čak 64 slobodna bacanja, a pogodili su 42.

"Teško možeš dobiti utakmicu u kojoj protivnik izvede 64 slobodna bacanja", izjavio je nakon utakmice igrač Clippersa Blake Griffin, koji je s 34 poena bio najučinkovitiji igrač utakmice.

NBA