Košarka
171

Nakon pobjede na otvaranju SP: Bh. kadeti igraju protiv Francuske

Piše: Edin Isanović
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH odmjerit će danas snage s odabranom selekcijom Francuske na Svjetskom prvenstvu (igrači do 17 godina) koje se igra u Zaragozi.

Izabranici Josipa Pandže su prije dva dana u debitanskom nastupu deklasirali Dominikansku Republiku 84:59.

Ipak, nakon završene utakmice šef državnog bh. tima nije bio zadovoljan. Tada je naglasio kako će protiv Francuske Musa i saigrači morati odigrati puno bolje ako žele do pozitivnog rezultata.

Pandža je istakao da je 31 ofanzivni skok bio ključ pobjede BiH protiv Dominikanske Republike, ali da je evidentno da su pojedini košarkaši pod pritiskom prevelikih očekivanja, te da će u narednoj utakmici protiv Francuske morati biti bolji i opušteniji.

Naglasio je kako u okršaju s Francuzima bh. reprezentativci ne smiju da se ljute zbog svojih grešaka i da se mora popraviti realizacija zicera.

Protivnih bh. selekcije pomalo neočekivano je poražen u prvom kolu od Južne Koreje nakon produžetaka.

Bez dvojbe, dojam će pokušati popraviti u okršaju s bh. timom. Sve sugeriše da zlatni bh. kadeti trebaju odigrati mudro, da broj grešaka svedu na minimum.

Ono što je pozitivno jeste činjenica da je atmosfera u bh. timu odlična. Ponekad i nepredvidivost napada, ali i pojedinaca, stvara problem protivniku. No, ono što može zabrinjavati jeste da činjenica da se od bh. kadeta uvijek puno očekuje. Igrači su toga svjesni, a taj pritisak sigurno nije dobar.

Utakmica BiH – Francuska počinje u 16:30 sati.