Košarka
2

Nakon izborene Lige 12 OKK SPARS nastavlja ulagati u mlade igrače

Piše: D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
Marko Trbić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Košarkaši OKK SPARS su pobjedom protiv OKK Sloboda u Tuzli u finalu doigravanja A1 lige izborili nastup u Ligi 12. Novi cilj je Liga 6, a na tom putu će ovaj klub nastaviti ulagati u mlade igrače.

OKK SPARS je pobijedio ekipu iz Tuzle rezultatom 76:66 i ukupnim skorom 3:1 uspio ostvariti svoj cilj, a to je nastup u Ligi 12. Novi cilj je plasman u Ligu 6, a klub će nastaviti raditi s mladim igračima i s njima pokušati ostvariti što bolje rezultate.

Trener OKK SPARS, Marko Trbić, očekivao je trijumf svojih košarkaša.

"Mi smo u ovu sezonu ušli sa najvišim očekivanjima. Presudila je energija svih trenera i igrača. Bilo je teško, ali su naši mladi igrači iznijeli teret i nadam se da će tako biti i do kraja sezone. Mi imamo obavezu pobijediti u svakom susretu", kazao je Trbić.

Dodao je da projekt OKK SPARS neće stati, da će ekipa i u Ligi 6 pronaći svoj imperativ i interes te da je cilj praviti što bolje rezultate. Istakao je da je uspjeh njegovog tima i to što je najmlađi u posljednjih 20 godina koji je ostvario pomenute rezultate. Prosjek godina igrača u klubu je 19.

Novinarima se obratio i kapiten OKK SPARS, Adin Vrabac, koji tvrdi da je uspjeh njegove ekipe zaslužen.

"Naporno smo radili i sigurni smo da smo zaslužili osvojiti prvo mjesto i ući u Ligu 12. Zahvalni smo našim trenerima i vodstvu kluba, koji su osigurali optimalne uslove za naš rad", kazao je Vrabac.

Predsjednik OKK SPARS, Nihad Selimović, pohvalio je svoj tim i najavio još veće ciljeve u budućnosti.

"Snaga ekipe je u kolektivu, jer nikada nismo imali standardnih pet igrača. Naši su igrači podjednaki i u tome je naša prednost. Osim toga, ekipa je na okupu dvije ili tri godine i momci se dobro poznaju. U Londonu nas od 9. do 12. maja očekuje borba za titulu prvaka Evrope, a nakon toga slijedi i završnica naših prvenstava. Zadržat ćemo koncept mladih igrača, a krajnji cilj je ABA liga", poručio je Selimović.

Kada je riječ o turniru u Londonu, trener Trbić također priželjkuje titulu evropskog prvaka.

"Možda se čini nerealnim, ali mi zaista idemo u London da postanemo evropski prvaci. O protivnicima ponešto znamo, u narednih nekoliko dana ćemo se za njih pripremati, ali se ne opterećujemo. U London idemo dati sve od sebe", rekao je Trbić.