Košarka
0

VIDEO / Najtalentovanija košarkašica na svijetu brutalno udara

Totalsport
Brittney Griner (Foto: AP)
Brittney Griner (Foto: AP)
Brittney Griner, 19-godišnja košarkašica teksaškoga Univerziteta Baylor, pukom srećom nije razbila nos suparnici nakon što ju je ova zaustavila ličnom greškom.

Incident se dogodio tokom dvoboja univerzitetskih ekipa Baylora i Texas Techa. Griner je svom snagom nadlakticom pogodila suparničku igračicu, Jordan Barncastle, u predio nosa. Udarena je košarkašica završila samo s raskrvarenim nosom. Zadovoljna zbog toga smijala se na klupi. Griner je zaradila isključenje i povukla se u svlačionicu.

Radi se o 203 centimetra visokoj igračici na poziciji centra, koja uživa reputaciju najtalentovanije košarkašice u Americi, pa time i u svijetu. Može se reći da nikad prije nije bilo tako atraktivne igračice, koja fizički dominira igrom i vrlo često akcije završava zakucavanjem.

Studentica je prve godine. Prošle je sezone proglašena najboljom srednjoškolskom igračicom u SAD-u.

Procjene njenog talenta idu tako daleko da je se smatra natalentovanijom ženskom igračicom u historiji košarke, piše Marca.

Griner će zbog udaranja biti kažnjena od vlastitog kluba i disciplinske komisije NCAA lige, iako je zasad težina kazne nepoznata.