Košarka
1

Na pomolu razmjena: Teletović seli u Minnesotu Timberwolves?

Klix.ba
Mirza Teletović, bh. reprezentativac i košarkaš NBA tima Brooklyn Nets, mogao bi narednu sezonu igrati u Minnesota Timberwolvesima.

Naime, kako navodi američki portal Sportige, Timberwolvesi su zainteresirani za usluge mladog MarShona Brooksa, koji se nije baš najbolje snašao u protekloj sezoni, a u paketu sa njegovim transferom trebao bi ići i bh. reprezentativac.

Teletović, koji je svoju prvu NBA sezonu proveo u adaptaciji i upoznavanju igre, igrao je u 53 utakmice regularnog dijela protekle NBA sezone. Dvadesetsedmogodišnji Jablaničanin, koji je trenutno na odmoru u BiH, na terenu je u prosjeku provodio 9,4 minute i postizao 3,5 poena.

Najviše poena, 14, postigao je protiv Washington Wizardsa i Sacramento Kingsa.

"Timberwolvesi su opsesivni kada je riječ o stranim košarkašima. Ukoliko uvide da u narednoj sezoni mogu mnogo više izvući iz Teletovića, do razmjene će sigurno doći", piše navedeni portal.

Što se Brooksa tiče, dolazak Geralda Wallacea i Joea Johnsona automatski je značilo i manju minutažu za ovog 24-godišnjaka.

Poređenja radi, on je protekle sezone u prosjeku provodio 13 minuta na terenu, što je mnogo manje od njegove prve sezone u NBA ligi, kada je na terenu provodio skoro 30 minuta. Tim iz Minnesote spreman je odreći se usluga nekih od svojih košarkaša kao što su Alexey Shved, J.J. Barea i Luke Ridnour.