Ron Artest
0

"Na poluvremenu utakmica sam pio konjak"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
- Pio sam konjak na poluvremenu utakmica kada sam igrao za Chicago Bullse - otkrio je zločesti dečko NBA lige, a danas član Los Angeles Lakersa, Ron Artest.  
  • Držao sam Hennessy u svom ormariću. Kupovao sam ga u dućanu s alkoholnim pićima nedaleko od stadiona - dodao je košarkaš koji će, uprkos dojmljivoj karijeri, ostati zapamćen po tuči s gledateljima tokom utakmice Indiane, za koju je tada igrao, i Detroita, zbog čega je nakon uvodnih sedam utakmica bio kažnjen zabranom igranja cijele sezone (2004/05).

  • Mislim da sam pio jer smo tada često gubili utakmice - "objasnio" je 30-godišnjak u intervjuu za Sporting News.

Artest je u NBA ligu stigao u sezoni 1999/2000 i trenutno je na prosjeku od 16 poena i 5.1 skoka po utakmici, no ono što statistika ne pokazuje, jedan je od najboljih odbrambenih igrača lige. Ili, kao što to sam tvrdi, "jedan od najboljih svih vremena".

  • Ljudi ne shvataju da u košarci postoji napad i odbrana. Kobe Bryant je sjajan napadač s 30 poena po utakmici, a ja mu pomažem odbranom. Prva sam odbrambena opcija i jedan od najboljih defanzivaca svih vremena - zaključio je Artest koji je ove sezone na prosjeku od 12.4 poena po susretu.

Lakersi su, pak, s omjerom 14-3 trenutno najbolja ekipa lige.

NBA