Košarka
0

Muminović: U Sarajevo ne idemo s bijelom zastavom

FENA
Ovog vikenda počinje Liga 8 za prvaka BiH, a košarkaši Sloboda Dite u prvom kolu gostuju kod Bosne ASA BH Telecoma, što je bila tema današnje konferencije za novinare tuzlanskog kluba.

"Naš plan je bio ući u Ligu za prvaka i on je ispunjen. Pred nama je sada drugi cilj - borba za jednu od četiri pozicije koje vode u polufinale," rekao je trener Sloboda Dite Senad Muminović.

"Ekipa Bosne, kao domaćin i kao lider Lige 13, u ovom susretu je favorit. Ipak, mi ne idemo u Sarajevo s bijelom zastavom. Idemo se nadigravati, a ako se ukaže prilika i pobijediti. Problema imamo sa povredama Matića, Albijanića i Jeftića. Prva dvojica su se uključila u treninge ali povrede su svakako ostavile traga i treba sačekati jedno vrijeme da se ti igrači vrate u pravu formu", dodao je Slobodin trener.

Novinarima se obratio i košarkaš Sloboda Dite Miodrag Tanasilović koji je Ligu 8 okarakterizirao kao najvažnijih mjesec dana u sezoni.

"Cilj nam je ući među četiri najbolje ekipe. Na početku igramo protiv Bosne koja je sa novim pojačanjima favorit u ovom susretu, ali samo na papiru. Zbog poraza u Tuzli od prije mjesec dana mislim da će Bosna imati motiv više da nas pobjedi kod kuće, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i ako nam se ukaže prilika - pobijedimo", kazao je Tanasilović.

Utakmica Bosna - Sloboda igra se u subotu, 12. travnja, u 17 sati. Komesar susreta je Milan Plavšić, a sudit će Milan Adamović, Saša Babić i Ante Drmić.